Een eigen website? Hoe, waar en wat is er al?

3 Aug

Naar aanleiding van de radioreclame van is.nl over een eenvoudige website met een zogenaamde websitebuilder toch maar eens gaan kijken naar de mogelijkheden en onmogelijkheden op internet. Hier een minimale samenvatting!

Is.nl

www.is.nl

Op de website van is.nl staat een advertentie over de websites. Eenmaal alles doorlopen te hebben gehad blijkt de prijs per maand 10,45 euro te zijn. De sitebuilder (zoals die door is.nl genoemd wordt) biedt de mogelijkheid om te kiezen uit diverse templates. U bent gebonden aan een bepaalde opzet en hier zit een beperkte keuze van vrijheid in…

Totale kosten in de eerste 5 jaar: 605 euro

De kosten zijn inderdaad erg beperkt! Een geweldig aanbod! Nadeel is wel dat u vast zit aan bepaalde concepten. U website is niet uniek!

Combell

www.combell.com

Combell biedt meer dan 700 voorbeelden waar u uit kunt kiezen. Eenmaal alles ingevuld te hebben blijkt dat alles toch een beetje duurder uitkomt. Dat had Combell ook al ontdekt en komt met een aanbieding voor 2 jaar en voor 5 jaar. Voor 2 jaar betaald u dan 296 euro.

Totale kosten in de eerste 5 jaar: 663 euro

Groot nadeel is wel dat u slechts 15 pagina’s krijgt. Dit is wel gemeld vooraf. Bij is.nl is dat maar afwachten… De sitebuilder is wel op proef te proberen!

Sjaboe

Sjaboe biedt een website (op maat) aan voor 175 euro. Dat is exclusief BTW. Voor onderwijs en verenigingen bestaat er de mogelijkheid om geen BTW te rekenen. Dat heeft te maken met de mate waarin de school of vereniging met de wetgeving om gaat. Met BTW zou het ongeveer op ongeveer 210 euro. Daar komt dan nog hosting bij. Over het algemeen zijn de ervaringen met Agraweb erg positief en is deze host relatief goedkoop. Dat is dan nog eens ongeveer 9 euro per maand. Deze telt niet als er al een hosting is!

Kortom kost een website (op maat) bij Sjaboe het eerste jaar 210 + 108 = 318 euro. Het jaar daarna kost de website slechts 108 euro per jaar! Hier komen geen extra kosten bij.

De eerste 5 jaar kost een website bij Sjaboe: 642 euro. 

Is dat duur? Neen, niet in vergelijking met bovenstaande aanbieders!

Voor dat geld heeft u een eigen website die u naar eigen wens kan indelen! U bent niet afhankelijk van bestaande templates (vormgevingen) en u kan alles in eigen beheer houden!

De werking van de website wordt uitgelegd op locatie. Hier kunnen wel reiskosten voor gerekend worden.

Kan het goedkoper? Ja, dat kan, maar… Ook daarvoor is Sjaboe er om u voor te lichten over de mogelijkheden en onmogelijkheden. Zo zijn er tal van instrumenten waar men een heel eind mee kan komen. Een voorbeeld hiervan is site2you.com. Een eenvoudige tool die het mogelijk maakt om zelf een website te maken online. Wel moet er gekozen worden uit verschillende voorbeelden. Men krijgt dus niet iets unieks!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: